top of page

НОВОГОДДИШНА БАЈКА

НОВОГОДИШНА БАЈКА е новогодишен тематски фестивал на кој ќе се изложуваат производители на вино, вода, храна и други производи а ќе понуди и многу музика и забавни активности како и разни атракции.


Овој фестивал ќе ги привлече и зближи истражувачите на вината, винарите, сомелиерите и љубителите на виното од целиот регион, но ќе привлече и огромен број на фамилии и млади луѓе.


Фестивалот ќе се одржува 3 дена и тоа од 25 до 27 декември во паркот „Авионче“ во едно поинакво руво, со тематско естестко уредување и многу позитивна енергија.

Фестивалот е поддржан од Град Скопје и Општина Аеродром.

ЦРКВА СВ. никола.png
НОВОГОДИШНА БАЈКА: About the Market
bottom of page